Visa andra säsonger: 2012 2013 2014
Patrik & Christer Andersson
2011-01-17
Hej allihopa

I lördags var vi till Lunda flygfält utanför Gimo för att köra en deltävling i östra Open.

Fint snöspår och ganska kallt.

Patrik körde bra och åkte till sig en 2:a plats i breddklasssen efter Pelle Livendahl från Orion.

Det var trång i spåren ibland, men det klarade han galant.

Jag startade bra men ramlade sen ner i ett dike på första varvet och hade stora problem att komma därifrån, men avslutade med 2:a bästa tid på sista varvet.

En 8:e plats blev slutresultatet i klassen +40.

Med vänliga hälsningar Christer
Patrik & Christer Andersson
2011-02-19
Hej här kommer en liten rapport från första enduro RM/SM i Östersund. Vi åkte tre varv som innehöll fyra prov och långa transporter mellan proven. För min del började det bra jag var med uppe i toppen och vann bla extemprovet. Sen på mitten av tävlingen körde en medtävlande omkull och jag körde in i honom och mitt avgasarör gick sönder, cykeln gick inte som den skulle resten av provet och naturligtvis var det det längsta provet!!Vi bytte rör i servicen men jag hade ramlat ner till en åttonde plats, körde upp mig till femma då stötdämparen gav upp... men lyckades behålla femte platsen två sekunder från fyran och tjugofem sekunder från tredje plats.Målet var en pallplats men efter omständigheterna så får jag vara nöjd. För Brorsan började det också bra men på tredje provet gick han omkull och slog sig ordentligt i axeln och höften tyvärr kunde han inte fullfölja efter det.Nu blir det lite vila sen blir det några småtävlingar och mycket träning till nästa deltävling som är 21 maj i jönköping.MVH Patrik Andersson
Emil Boberg & David Kadestam
2011-03-23
Emil (t.v. bild) & David vann Uppsala MK:s vintercup 2011!

Bilden är från prisutdelningen
Lukas Ockelfelt
2011-04-11
Lukas har besökt Spanien och testat sin hoj inför STCC PRO Superbike. Han hälsar att testerna gick superbra och han hade andra tid av 150 förare!

Lelles MC Sponsrar Lukas på bland annat kläder.Lukas Ockelfelt
2011-05-09
Hejhej,

Helgens båda race på knutstorp gick helt ok, jag slutade som 3a i första racet. I race 2 slutade jag 2a. Alltså fick jag kliva upp på pallen 2 gånger vilket kändes jätte skönt:)
Nu laddar jag inför Mantorp som är om 2 veckor.

Mvh Lukas
Patrik & Christer Andersson
2011-05-10
Hej här kommer en liten rapport från oss.

Torsdagen den 5 maj var vi upp till Skutskär och åkte årets första Gävle/Dala sommarcup. Det hade samlats mycket åkare och tävlingen avgjordes som varvlopp som gick både i skogen och på crossbanan med ett inslag av extremprovsdel. Patrik placerade sig 5:a i sin klass och Christer blev 9:a i sin så vi var nöjda och trötta när vi vände hemmåt.

Christer åkte även Mälarcupen i Lördags och tog där en 4:e plats medans Patrik arangerade barnkalas.

MVH Patrik
Lukas Ockelfelt
2011-05-12
Lukas slutade tvåa på Knutstorp i helgen.

Bilden är från en TV-intervju!
Martin Liljekvist
2011-05-18
Hallå!

Bifogar en bild från Ullevi i helgen: Martin Liljekvist vs.Tomas Gollob GP

Lelles Sponsrar Martin på Speedway

Kuno Elander
2011-05-25
Hej!

Bild från Anglesey Circuit i Norra Wales, UK.

Skinnstället sitter perfekt. Maskinen går bra.

Notera dekalen.

Med Hälsningar /Kuno Elander i Karlstad
Patrik & Christer Andersson
2011-05-26
Hej!

Här kommer en rapport från årets andra Enduro RM/SM deltävling som avgjordes i Norrahammar strax utanför Husqvarna. Tävlingen avgjordes i strålande sommar väder och med fyra prov och två långa skogs transporter per varv, vi åkte tre varv och underlaget var nästan uteslutande sand.

Patrik började med en andra plats på första provet och Christer var topp tjugo, sen rullade det på och Patrik hade allt från första plats till sjunde på dom tolv prov som vi åkte och Christer var mellan tio och tjugonde.
Vid målgång så räckte det till en fjärde plats för Patrik och skjutonde för Christer.

Lite surt att vara utanför pallen men dom tre bästa kör fortare än mig helt enkelt. Så nu blir det till att träna hårdare och vi ska även köra lite Stockholmcross så att jag ska kunna stå övererst på pallen i slutet på augusti uppe i Sundsvall då tredje deltävlingen avgörs.

Mvh Patrik Andersson
Patrik & Christer Andersson
2011-06-26
Hej här kommer en rapport från två cross tävlingar. Lite annorlunda är det,eftersom vi är enduroförare, men det är ett bra komplement till enduro körningen.
Vi var först till Åsätra MK som arangerade stockholmscrossen. I strålande sommarväder var det indelat i träning, kval och final i våran klass. Det var många deltagare i vår klass så Christer åkte andra kvalet och körde in på en åttonde plats. Patrik åkte tredje kvalet och körde till sig en andra plats, så vi gick båda till A-final!! I finalen så var Patrik ut som nia och Christer lite längre ner. Vi gasade så mycket det gick och på andra varvet gled Patrik omkull och halkade ner till en sjuttonde plats men kämpade på och blev till slut tolva. Christer kom tjugofemte.

Två veckor senare var vi till Västerås MK och åter igen Stockholmcross och kanonväder. Vi åkte igen i olika kval och Patrik körde in på en andra plats. Christer fick det tuffare när han fick en sten på rolloffen så den gick sönder och han fick ligga i sprutet utan glasögon så han slet till sig en artonde plats och fick därmed åka B-finalen och blev tolva. Patrik gjorde en dålig start i A-finalen nittonde plats men slet på och blev till slut åtta. Så i det hela taget så är vi nöjda, det var roliga tävlingar och det var bra träning men det är tufft att åka cross med en enduro hoj. Vi skulle behöva bli bättre på att hoppa så i höst ska vi försöka klämma in någon crosstävling till.

MVH Patrik
Alexander Liljekvist
2011-07-07
Alexander Liljekvist kör speedway och är sponsrad av Lelles.Patrik & Christer Andersson
2011-08-12
Hej här kommer en liten rapport från oss. Christer har varit på träningsläger i Uddevalla med Värdsmästaren Anders Eriksson som tränare. dom körde stenhårt i två dagar och han hade massor att lära ut, vädret var inte på topp så det blev ingen träning på VM banan men desto mer i skogen så Christer var mycket nöjd när han åkte hem.

Sen var vi båda två upp till Hedemora och körde finalen i sommarcupen som kördes som ett varvlopp, Christer körde sitt race före mig han åkte mycket bra och var uppe på en femte plats men det blev till sist en sjunde plasering i sommar värmen.
Patrik var inte alls i form denna lördag men farten var det inget fel på fast orken tröt i sommarvärmen så han orkade inte fullfölja alla varven. Men man fick tillbaka humöret lagom när vi paserade Sala och till råga på allt där så fick vi pungtering på bussen.

Sedan var Christer upp och körde mittcupsenduron uppe i Söderhamn tävlingen kördes med sträckor och fick mycket beröm av förarna. Christer stormtrivdes och körde till sig en femte plasering.

Nu till helgen 13/14 augusti ska vi träna lördag och söndag så att vi är i form till den tredje och fjärde deltävlingen i Enduro RM/SM som går av stapeln uppe i Sundsvall
den 20/21 augusti. MVH. Patrik & Christer Andersson.
Lukas Ockelfelt
2011-08-23
Hejsan! Hoppas allt är bra med er. Här kommer en liten race rapport

Jag ligger trea i serien just nu och vi har 4 tävlingar kvar.

Min säsong har varit lite upp och ner än så länge. Vi håller på att jobba mycket med att få till fjädringen men har inte riktigt lyckats ännu.

Nästa tävling går på Ring Knutstorp i skåne (min favorit bana) om 2 veckor.

Mvh Lukas Ockelfelt
Patrik & Christer Andersson
2011-08-24
Hej! Nu i helgen den 20/21 augusti var vi uppe i Sundsvall och körde enduro RM/SM, vi åkte upp på fredags morgonen för att kolla banan och proven, tävlingen var en två dagars tävling men dagarna räknades separat, det var fyra prov per varv, gräsprov enduroprov crossprov och xtremprov med långa och mycket krävande transport sträckor mellan proven.

På lördagen var det lagom varmt och lite mulet. Patrik vann det första provet direkt på morgonen och hade ledningen ganska länge men på slutet kunde Christer jansson från Värnamo ta sig förbi så Patrik slutade på en andra plats.

Christer hade det tuffare med underlaget men slet på och gav inte upp och slutade dagen missnöjd på en fjotonde plats. Och lagom tills vi hade gått i mål på Lördagen började det att regna och höll på hela Lördags kvällen men till Söndags morgonen så sken solen igen.

Söndagen första prov började Patrik med att vurpa odentligt men lyckades köra in på en fjärde plats, så dom följande proven körda han på max på för att komma upp i ledningen men efter att ha kört upp sig till tvåa kom han inte längre så han fick bevaka andra platsen på dom sista proven och blev till slut tvåa.

Christer hade funderat efter lördagen vad han kunde ändra på för att åka fortare, så han han var fokuserad på Söndagen att göra ett bättre resultat och körde då till sig en elfte placering på den mycket leriga banan.

Nu är det två deltävlingar kvar av årets RM/SM serie och nästa tävling är 11 september i Enköping.

MVH Patrik & Christer Andersson
Patrik Andersson
2011-08-29
Hej här kommer två bilder från Östhammars nyheter och Upplands nyheter och så var jag på bild i motortidningen RACE också.

mvh Patrik

Christer Andersson
2011-09-06
Äntligen en pallplats!

I lördags körde jag deltävling nr 6 i Mälarcupen, härligt väder nydragen fin skogsbana i Verkesta utanför Enköping.

Vi startade med 5 sek mellanrum och jag upptäckte snabbt att kroppen svarade bra och min KTM 300 funkade perfekt och jag började dra ifrån konkurrenterna, efter första heatet låg jag 3:a med bara 0,3 sek till 4e platsen. Så jag drog så mycket jag kunde på första varvet i Heat 2.

Det funkade och jag lyckades klara 3e platsen, vilket kändes mycket bra när jag varit strax utanför pallplats under året i dem cupper jag deltar i.

Det lönar sig tydligen att träna.

När jag sen kom hem och såg att jag ligger 2:a i totalsammanställningen så var även Söndagen räddad.

Nu står nästa deltävling i SM/VRM på gång på lördag i Enköping.Mvh
Christer Andersson
Patrik & Christer Andersson
2011-09-17
Hej här kommer en rapport från oss.

Söndagen den 11 september var vi i Enköping och körde den näst sista Enduro SM/RM deltävlingen, vi var där redan på lördagen och kollade banan och förstog redan då att det skulle bli en tuff tävling.

Banan innehöll två enduroprov ett crossprov och ett extremprov utan uppbyggda hinder, istället var den dragen i en kuperad skogsbacke och den blev svår ändå eftersom det hade kommit så mycket regn veckan före. Vi skulle åka tre varv med transporter mellan proven.

Tävlingen började med crossprovet som innehöll hälften sand och resten skog det var ett snabbt roligt och jobbigt prov eftersom det var så intensivt och tog ca åtta minuter att köra, sedan var det transport som gick i skogen där det var mycket spårigt och blött fram till första enduroprovet som var novemberkåsalikt, mycket sten, spår, gropigt och blött ca åtta minuter åktid.

Efter det så var det service och beroende på hur fort man åkte på transporten så hade man ca fem till tio minuter så sig att tanka dricka och äta lite.

Efter det åkte man det andra enduroprovet som var ganska snabbt men halt i leran ca sju minuters körtid, därefter transport som var lika jobbig som den första och sedan extremprovet som blev ganska uppkört med en svår stenbacke som många hade problem med så det blev en publikfavorit med ca fyra minuters åkning.

Alla tre varv och dom tolv proven flöt på bra för oss och Patrik började med två andra platser men slutade fyra. Christer körde bra hela dagen och låg strax utanför topp tio och avslutade med en tionde placering på sista provet men slutade på tolfte plats.

Lördagen den 24 september så är den sista deltävlingen nere i Örebro med avslutnings bankett på kvällen då alla medaljer ska delas ut.

MVH Patrik & Christer Andersson
Patrik & Christer Andersson
2011-10-03
Hej!
Lördagen den 24 september var vi ner till Mullhyttan och körde sista deltävlingen i enduro SM/RM. Det var Fjugesta MS som hade lagt en lång och mycket krävande bana, med ett gräsprov ett extremprov och två enduro prov. Vi skulle åka tre varv på banan, alltså tolv prov och där imellan långa transporter i skogen, som ibland var svårare än proven! Till råga på allt så hade det regnat mycket under veckan.

Tävligen startade med en lång transport i skogen till gräsprovet som var ordentligt lerigt och halt, men också snabbt och roligt.

Därefter en skogstransport i kuperad terräng till första enduroprovet, som tog oss långt upp på ett berg. Det var blandat med kärr, kallhyggen, mossar och branta backar både uppför och nerför.

Vi åkte sedan en lång transport till första servicen, där det var ont om tid så man fick tanka och äta lite och sen dra iväg.

Fram till extremprovet var det en tuff transport med kärr som det gick att köra fast i. Väl framme vid extremprovet hade de, lagt en mycket svår slinga där jag nog tror att alla hade problem. Så under dagen fick dom dra om provet för att det skulle gå att ta sig fram över huvudtaget!

Direkt efter exremen var det andra enduroprovet som bara bestod av sten och vatten. Inte så svårt, men lite tjatigt kanske eftersom det var lika hela vägen!

Patrik körde bra hela dagen och vann bla gräsprovet. Han låg tvåa inledningsvis, ramlade sedan ner till trea men tog sig upp och blev tvåa.

Christer körde också bra, låg topp tio hela dagen bla några sjunde placeringar och körde imål som nia. Tyvärr blev han utesluten för att ha överskridit respittiden, som många andra också gjorde eftersom tiderna var för tufft satta (surt......)

På lördags kvällen var det bankett på Harrys i centrala Örebro med mat underhållning och prisutdelning av årets medaljörer! Där fick Patrik kliva upp på prispallen. Tvåa i VRM klassen 2011 (skönt!!!).
Så till nästa år så ska vi försöka satsa lite hårdare så vi kan ta hem guldetLer

Nu närmast så blir det Ränneslätt för Christer och sedan Gotland Grand National första helgen i november för både Patrik och Christer.

MVH Patrik & Christer Andersson.
Patrik & Christer Andersson
2011-10-26
Hej

Årets enduro säsong börjar gå mot sitt slut inte så många tävlingar kvar, var till Sala och körde sista deltävlingen i Mälarcupen.

Hade en bra dag i det härliga vädret och på den mycket hala banan efter ett ordentligt regnande i veckan innan.

Körde in på en 4.e plats för dagen och slutade 3:a totalt bara 2 poäng efter förra årets segrare Micke Johansson från Åsätra.

Det känns mycket bra att efter några års tränande vara med i toppen i den serien.

Någon vecka innan åkte Emma, farsan och jag till Eksjö för Ränneslättsloppet. Det är en av mina favorit tävlingar.

Vi startar som på GGN med avstängda motorer och masstart , jag var seedad i första ledet, så när lampan tändes var det bara att dra, har sen kollat på bilder, var 4:a genom första kurvan.

Den som var först och sedan vann var Anders Sydborg förutom att han är ruskigt snabb så är han numera känd från TV5:s serie Svenska Miljonärer.

Banan var torr och fin, så det gick mycket fort, jag dalade ner till en 19 plats i mål, åkte kanske på för mycket säkerhet i det snabba crossföret,

men det var ändå helt ok med tanke på att jag inte gjorde några misstag på det långa loppet och 331st kom i mål.

En kul sak var tankstoppet, jag fick hjälp av Robban Tranberg som meckar åt Jocke Ljungren i VM.
Han hade med sig en snabbtank och 2st medhjälpare och Emma och Farsan , så jag springer med hojen in i depån, släpper den till grabbarna, Emma ger mig nya glasögon, byter dem, börjar dricka sportdryck, då skriker Robban att det är tankat och klart, då sätter jag sportdrycken i halsen och börjar hostande springa ut ur depån med hojen.

Det tog inte många sekunder, synd att det inte fanns ett pris för snabbaste tankstoppet då hade vi vunnit. Riktigt kul att samarbeta med dem bästa.

Nu i helgen åker Patrik och jag en liten par enduro tävling i Skutskär som träning inför GGN.

Mer foton och reportage från tävlingarna finns på http://emmaafoto.blogg.se/
Patrik & Christer Andersson
2011-11-22
Hej här kommer en lite försenad rapport från Gotland Grand National!

Efter lite strul så kom vi till ön på fredag eftermidag, och vi annmälde vi oss och besiktade motorcyklarna direkt.
Sedan checkade vi in på Kneipbyn och drog vidare ner på stan för att äta, men tillslut intog vi sängläge för att vara frächa till lördagmorgonen.
Uppe med tuppen intog vi en kanonfrukost på Kneipbyn och sedan i raket fart till tävlings depån. Fram med hojarna och på med crosskläderna och så iväg till starten.

Vi var framme kl sju vid startplatsen och starten skulle gå vid tjugoöver nio, så det blir en lååång väntan, men det var för att få en sån bra start possition som möjligt!
När starten går så startar inte Christers hoj men det gör Patriks och han är 4 in i första böj, och efter några kilometer så är han först.
Det rullar på och efter ca ett halvt varv så blir Patrik omåkt av Peter Johansson och sedan Marko Lacksonen.

Christer får i gång sin hoj men är då nästan sist iväg och får då rulla med i kön.

Patrik gör tre riktigt ordentliga vurpor och blir även passerad av Jocke Karlsson. Patrik som har tappat humöret och har ont i bröstkorgen efter sista vurpan kör vidare och blir 4 i klassen och 60:e totalt i hela tävlingen!

Christer ångar på så mycket han kan från sin plats längst bak i kön, och med ca 550 startande så kör han upp sig till plats 90!

Överlag så är vi nöjda över äventyret, lite strul och onda revben blev det!! Men som vanligt är det lika roligt med GGN som vanligt så nu siktar vi på 2012.

MVH Patrik & Christer Andersson.
Lukas Ockelfelt
2011-12-20
Lukas Ockelfelt ProSuperbike 2011