Visa andra säsonger: 2011 2012 2014
Patrik & Christer Andersson
2013-01-12
Hej

Lördagen den 12 januari kördes den första deltävlingen i Östra open på rörkens motorstadion. Det blev en bra tävling med fina vinter spår förutom på några ställen där det blev lite lerigt.

Patrik körde till sig en 2:a placering och Christer låg 9:a i samma klass inför sista varvet men hade oturen att tappa kedjan och föll ner till en 13:e placering men överlag var vi mycket nöjda med tävlingen och serien fortsätter nu på lördag i Botkyrka.

MVH Patrik & Christer Andersson
David Kadestam
2013-03-25
Hej Alla!

Tack för all hjälp så här långt! Vi har nu dragit iväg ner till Belgien för att träna i 2 veckor sedan bär det direkt av till Italien för träning och EM tävling.

Vi hoppas på att allt kommer att gå bra! Vi kommer hem den 17 april, så då hör vi av oss igen.

Ha det gott så länge och ännu en gång tack!
Patrik & Christer Andersson
2013-03-27
Hej
Östra open finalen på Rörken gick ju hur bra som helst Patrik vann sin 6:e raka delseger och vann klassen totalt.

Christer körde till sig en 6:e placering på Rörken och blev även 6:a totalt i samma klass.
Christer vann även sin klass totalt i Natt tävlingen Östra By Night.

Patrik hade som vanligt tur påstår Christer för att Östhammar nyheter hade ett kanon repotage och till råga på allt så var det allmän utdelning till alla hushåll i Östhammar av tidningen i Lördags.

Nu till helgen blir det lite skidåkning i Sälen sen träning i två helger och så åker vi ner till Italien den 20 April där första EM tävlingen körs.

MVH Christer & Patrik Andersson
Vargracing
2013-05-05
Hejsan

Vi börja på lördagen i skutskär (YMX) där rasmus kvala han in som 2a och han trivdes fint på banan. I finalen kom han iväg 2 å tappa den efter några varv.. Sen höll han 3e platsen in i mål.. Han var riktigt nöjd med med att få stå på pallen.

Söndagen va de race i katrineholm (mälarfräsen) Han tog starten i kvalet och slogs om första platsen men fick till sist ge sig.. Varvtiden tyde på att det skulle kunna nå riktigt långt den här dagen och rasmus var riktigt taggad

Final 1 Rasmus tar starten men i kurva 2 dör hojen :(.. Ja springer ut konstaterar snabbt att tändhatten losnat..suck.. På med den igen..men annar att den kommer losna igen.. Ja får snabbt tag i en strips å springer till honom efter han stannat 1 halvt varv bort igen.. Rasmus är besviken men samlad å vet att heatet e kört.. Han kör vidare men 2 varv efter alla.

I pausen blev det att byta tändhatt och på med strips

Final 2 tar han starten igen å håller det nästa ett varv.. Tappar ledningen till klubbkompisen..men han blir mental trött å motivationen faller.. han slutar 4a. Vi tar med oss kvalet och hans fina starter + hans förståelse att mekaniska problem kan hända. Hojens fart är det inge fel på när allt funkar.

Bliden är från skutskär (ymx) Rasmus är till höger
David Kadestam
2013-05-17
Hej på Er!

Första SM i Uddevalla har nu varit och det gick bra! Kom på en 10;e plats totalt. Det kändes bra och det gick bättre och bättre. Fick till en bra start i andra heatet. Som ni vet så har jag nr 100!

Nu laddar jag för SM i Landskrona/Saxtorp som går i helgen!

Ha en skön helg!

Med vänlig hälsning

David Kadestam
Vargracing
2013-05-21
Hallå
Ja i lördags stog uppsala (YMX) på schemat.

Vi fick kanonväder och fint besök av KTM gurun Alex:):)

Rasmus vann övertygande sitt kvalheat och hand klubb/tränings kompis vann sitt heat lika övertygande... blev bra start I finalen tog rasmus starten och satsa lite väl hårt in i första böjen och fick framhjuls släpp och som följd gick i backen. Han kom upp ganska snabbt men va sist iväg.

Rasmus vissa en stor krigar vilja och körde upp sig till 4 och hade sikte på andra å tredje platsen men 2 varv från m?ål tog orken slut och han sluta 4 och va riktigt besviken men hans körning fick mej att nyfiket att kolla varvtider å det visa sig att han bara va 0,8 sec långsammare än sin klubbkompis som vann finalen. Rasmus har tidigar varit ca 5-8 sec långsammare än honom så rasmus körning va grymt bra tycker jag.

Efter lite besvikels så övergick det till att han va rätt nöjd med sin körning:)

Nu laddar vi om för premier i Svemo cup som körs ner i varberg. Vi åker ner och har inte några direkta mål utan ska lär och känna in atmosfären.

Mvh vargracing
Vargracing
2013-05-28
Hej

Jaha ja då va premiären i svemo cup (sm) avklarad för rasmus :):) blev en nervös kval-lördag. Rasmus fick en bra start i sitt kvalheat å låg länge 4 men...suck.. Svingaxeln lossna å rasmus rasa som en sten genom fältet sluta näst sist å me en nästa okörbar hoj. Nervöst vänta vi på hur hans träningstid stog sig mot andras ..Tjooohooo han kvala in:).

Han sluta på en 16 plats i båda heaten å en stor fet lårkaka som han fick efter en vurpa I heat 2.. Han va inte nöjd med resultatet..han safe för mycket tyckte han själv..ja kan hålla med om till viss del...men ja kan förstå honom när det nu va första sm-deltävlingen för honom. Nu e de bara å ladda om för nästa svemo cup i helsingborg å innan dess lite lokala race stort tack för er stöd till rasmus

Mvh vargracing
Ps.e raz som flyger högst på bilden
Jim Loginger
2013-05-31
Nu har jag kört 2 Sverige cup och 2 Junior sm. Det har gått bra och nu ligger jag bra till i båda serierna. Jag strävar i att bli Elit förare det är ett av mina mål för 2013.
Nu laddar jag för serien som är en dubbelhelg och körs i Göta och Strängnäs.

Vi hörs!

Jim
Patrik & Christer Andersson
2013-06-08
HEJ här kommer en alldeles försen rapport från oss.

Vi börjar med de positiva så var vi ner till Italien i sista veckan i april och körde första EM deltävlingen, det blev en riktig höjdar upplevels där nere med kanon väder typiskt italiensk natur med branta backar och fantastisk utsikt. Tävlingen var riktigt bra med coola crossprov och enduroprov, transporterna gick på höga berg och nere i typiskt italienska små byar Patrik körde in som 5:a båda dagarna och Christer blev 13:e och 12:e så vi vände hemåt på söndagen riktigt nöjda.

Söndagen den 26 maj var det lag-sm i vendel/bergby sex timmars åkning i strålande sol och väldigt mycket damm.Eftersom vi inte åker för samma klubb så åkte Christer med Göta ms och dom blev 4:a i VRM-SM och patriks lag låg 3-4 när Patrik vurpade illa och fick åka ambulans till akademiska, där kunde man konstatera fraktur på vänster skulderblad så nu har det gått två veckor och det blir bättre för varje dag, med lite tur kan han nog börja jobba lite första veckan i juli ingen fara med det säger läkarna dom är mest oroliga för att man ska hamna framför tvn och då tar det betydligt längre tid att komma tilbaka. Men att köra motorcyckel tar betydligt längre tid. Dom räknar med ett år innan man är helt återställd och åka hoj är ju mycket mer påfrestande än att jobba kan jag tycka så vi börjar jobba först så får hoj åkandet vänta lite.

Nu i helgen är Christer med älsta dottern Elin nere i Frankrike och kör andra deltävlingen i EM. Dom flesta frågar mig(patrik) om hur det går med firman, och det är inga problem säger jag det blev bara en lite tidigare och något längre semester MEN det är alla roliga enduro äventyr som jag missa som är det tråkigaste tycker jag.

MVH Patrik & Christer Andersson
Patrik & Christer Andersson
2013-08-18
Hej Lelles

Nu har SM//VRM serien dragit igång igen efter nästan 6 månaders uppehåll (jag var 7a i första deltävlingen)

Vi började med Linköping förra lördagen, bra väder fina banor. Vi körde 1 crossprov, ett gräsprov, ett extrempov och ett långt enduroprov. per varv. Det blev sekundstrid hela dagen och jag körde in på en 7e plats bara 4 sekunder efter 6an och 12 sekunder efter 5an.

Nu i lördags åkte vi runt Lundaflygfält med Östhammars MK som arrangör. Jag öppnade som 6a på första crossprovet sen var det sekundstrid hela dagen igen. Det blev lite väl dramatiskt när min fina KTM fick för sig att trycka ur sig allt vatten mitt under tävlingen, men vi löste det utan tidsprick.

Inför sista provet, visste jag att vi var otroligt jämna på plats 4-6, så jag drog så mycket jag bara orkade och klarade 4e platsen med 1,1 sekund före Patrik Görl..

Det kändes som en seger, för det var den bästa placeringen i VRM någonsin för mig.

I tabellen är vi nu 3st som delar på 4e plats med 31 poäng, och det avgörs i Uddevalla om några veckor, spännande!

I morgon åker jag till Tjeckien för deltävling 3 i Europamästerskapen. Ska bli kul, Patrik som tyvärr är långtidsskadad kommer med som mekaniker,vilket är mycket bra, då han har stor erfarenhet som han kan dela med sig av.


Mvh Christer
Jim Loginger
2013-08-25
Jag har lyckats ta elitlicens. Det var det som var mitt mål för 2013. De fem första i Sverige cupen och Junior SM får elitlicens och jag lyckades att komma tvåa i Sverige cupen.

Jag leder Junior SM för juniorerna så det har gått riktigt bra för mig nu på slutet av säsongen. Jag vill tacka Lelles mc för all hjälp och all trevlig personal.

Vi hörs